antons sidhuvud

Lilla syster växer

24 april 2010 21:06:42 Postad av:  Martin

Oj, vad det går undan här.

Anton tycker fortfarande att lillasyster Alice är snäll och gullig, något högljudd ibland ... Dock har hon på allvar börjat ge sig på Antons leksaker och han vet inte riktigt hur han ska hantera det. Han vill så jättegärna leka med henne och visa henne sina saker och hennes leksaker också för den delen MEN det blir oftare och oftare som han vill leka på deras gemensamma sovrum med dörren stängd. För det är bara med dörren stängt som han får leka ifred med sina leksaker.

Både Alice och Anton har somnat efter en dag full av aktiviteter, själv har jag precis gjort mig en kopp the och kommer nog att somna om jag sätter mig i soffa, ska försöka låta bli, att sätta mig i soffan alltså.
Anna är på konferensresa i Berlin torsdag till söndag, Anton har redan deklarerat att han vill att mamma ska läsa bok imorgon kväll, när hon kommer hem.
Nu ska jag röja undan och förbereda för nya drabbningar imorgon, sen tror jag nog att jag är värd en liten jagare, innan jag kryper ner i sängen.

Sov gott,
/MQ

Kommentera? (1) allmänt
 

Stolt

19 april 2010 22:22:35 Postad av:  Martin
Hur stolt får man vara egentligen?

Egentligen vet jag inte varför jag väljer just denna rubrik och ingress, jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Är det kanske en stolthet som alla föräldrar känner när deras barn gör framsteg? Naturligtvis, men ändå inte ... Vi ser hur Anton kämpar med ork, styrka och motorik men ändå alltid (nåja, nästan alltid) är glad och positiv. Under vintermånaderna med högar av snö och halkigt väder har vi för första gången sett besvikelsen i hans ögon, när han inte klarat samma saker som jämnåriga MEN han ger inte upp. Att Anton, som Anna beskriver, åker själv i liften mindre än två år efter att han lärde sig gå igen är nog det som just nu bäst beskriver hans kämparglöd och vår stolthet. Det är nästan så att jag får en tår i ögat när jag tänker på det. Titta gärna på videoklippet, som ligger här på sidan, från mitten av mars 2008.

Vad har hänt efter påsk? Alice har flyttat in till Anton, de delar nu sovrum och det passar Anton perfekt, han är en mycket duktig och stolt storebror. Än så länge fungerar väl inte Alice nattsömn felfritt men hon stör inte Anton, han sover som en klubbad oxe.
Antons badande med sjukgymnasten har börjat igen, han är dock inte lika begeistrad som tidigare - kanske är det så att ridningen var hans grej MEN det blir det inte mer av förrän tidigast till hösten.
Jag ska se om jag kan få hjälp av något "datageni" att lägga upp en filmsnutt på Anton i skidbacken. Vi har en liten mysig filmsnutt från när Anton rider också men den kan vi icke publicera på nätet av hänsyn till andra som medverkar i behandlingen.
Det kan väl passa bra med lite snöstormsfilm, såhär i härliga vårtider.

Vi hörs, god natt,
/MQ

Kommentera? (2) allmänt
 

Våren äntligen här!

29 mars 2010 20:56:15 Postad av:  Anna
Ja, nu har värmen och blommorna verkligen kommit. Man njuter helt klart extra mycket efter en lång varga vinter med mycket snö ;-))

Familjen Quist går och väntar på att påskharen ska komma, tänk om han har med något kul. Drömmen här är att han kommer med lego, ja för det är ju livet!! (för Anton ialla fall, Alice har inte kommit dit riktigt ännu).

Efter en underbar resa i Egyten hade vi några vardags veckor hemma i Lund. Vecka 8 begav vi oss till Sälen. Vi hade en häftig vecka med familjen Johnsson. Det blev förhållandevis bra med skidåkning för både Martin och mig. Anton åkte knapplift själv i slutet av veckan och vi var två enormt stolta föräldrar. Vi får knipa varandra för att förstå att Anton nu är en självständig kille som klarar sig i liften utan mamma & pappa. I backen behöver han lite hjälp med en stav eller hand men det ska gärna går fort. Undra vem han har fått det ifrån?

I mars har vi varit hemma i Lund och tagit igenom oss på det social planet. Senast i helgen hade vi fint besök från Mantorp. Anton, Otto & Douglas hade en rolig lördag med bus både ute och inne. Alice är fortfarande inte riktigt delaktig i leken men hon kommer starkt. Hon har lyckats dra ner en liten lampa från skänken och hon vill gärna krypa framåt. Det går inte så bra än så länge, istället blir hon sur och piper, ja där kan man undra vem hon har fått sitt dåliga humör ifrån?

Mitt motto för 2010 - Njut av ditt liv, du får bara ett!!

Kommentera? (2) allmänt
 

Home Sweet Home!!

Söndag 31 januari 20:26:26 Postad av:  Anna
Nu är  vi tillbaka på svensk mark och visst saknar vi värmen och omeletten på morgonen, men det är skönt att vara tillbaka i lägenheten. Borta bra men hemma bäst är ett ordspråk som håller i längden!

Vi har haft en helt underbar semester med massor av sol & bad. Egypten erbjöd mycket sol och framförallt fick man ju allt serverat, frukost, lunch och middag. Varför har man inte det så hemma? Om man behållit all inclusive bandet på kanske någon hade serverat omelett imorse.

Vi fick två sköna veckor med mycket tid för hela familjen. Både Alice och Anton gillade värmen jätte mycket och vi klarade oss ifrån svåra magproblem så Egypten är helt klart något som vi rekommenderar. Mycket sol och lagom värme i januari och drinkar vid poolen, ja det kan inte bli mycket bättre.

Idag har den manliga delen av familjen haft en cykel stund i garaget!! Både Martin och Anton fick cyklar av jultomten och självklart måste dessa testas lite då och då. När snön ligger stadigt på vägarna fyller man sina cykelbehov med en cykeltur i garaget. Alice och jag hejade på och log för oss själva. Det ska bli skönt när våren kommer och killarna kan få använda sina cyklar i dagsljuset ;-))

Kommentera? (0) Allmänt
 

Vad man inte ska göra när man landat på en militärflygplats!

Lördag 23 januari 2010 10:03:42 Postad av:  Martin
 Vad man inte ska göra när man landat på en militärflygplats!
All inclusive: Är det vår grej?
Om man landar på en militär flygplats i Egypten och upptäcker att barnvagnen är ordentligt misshandlad, då ska man inte följa de stressade infödda guiderna (de skandinaviska får inte komma in på militärflygplatsen) som bara säger åt oss att gå ut. Guiderna har inte "uppfattat" att vår och ett dansk pars barnvagnar är kaputski. Vår vagn går visserligen att köra men insatsen är knäckt och insatsen ser ut och har troligen blivit släpad efter bagagevagnarna i ett par kilometer. De stackars danskarnas vagn har ett hjul som är knäckt 45 grader ... Jaja, tänker vi det ordar våra skandinaviska guider till oss MEN de informerar oss om att vi måste göra anmälan inne på flygplatsen och att vi troligen inte blir insläppta igen ... Dessutom har vi glömt en väska i all uppståndelse. Alla guiderna utanför anstränger sig verkligen och tillsammans med den infödda på insidan och efter ca 45 min får vi gå in och får väskan samt gör en skadeanmälan. Under hela tiden har Anton varit utanför med Gustaf, han har vari en prins och inte klagat ett uns. Alice har skött sig fantastiskt i babybjörnen fast det var "way past" hennes mattid. I skadeanmälan står det att barnvagnen har fått ett "cut" dvs att den blivit uppskuren, vi tänker inte mer på det för vid en första anblick ser det ut som den blivit uppskuren eller skrapad en lite bit men vid en närmare inspektion på hotellet inser vi att hela aluminiumkorgen innanför tyget är helt knäckt på flera ställen. Vi får se hur det går när vi ställer krav mot flygbolaget där hemma ...

I skrivande stund ligger Anna & jag vid poolen, Gustaf är ute på en promenad och Anton är på Bamseklubben. Anna sa precis att det är tur att vi inte åkte på något sådant här på vår bröllopsresa. Hon är redan trött på att sola. Jag trodde det var jag som skulle säga det först men jag har inte legat och solat så mycket ännu och kommer nog inte att göra heller. Här är fantastisk snorkling, minst lika bra som på Guadeloupe. Makadi Bay har till skillnad från mesta delen av övriga Röda havskusten superb snorkling bara tio meter ut från stranden.
Igår medan Anton var på Bamseklubben var Anna, Gustaf och jag i några lokal affärer här vid hotellet och provade vår prutningskänsla. Det gick så där i den första affären, vi handlade en fotboll och nya simkuddar till Anton. I andra affären gick det bättre, de hade ingen växel så jag skulle komma tillbaka senare och betala ... Har inte varit där ännu men ska nog gå dit snart och betala Antons strandleksaker. Hela eftermiddagen var vi på stranden, hotellet har egen bar på stranden med mat, dryck & glass. Efter dagens Bamseklubb blir det stranden igen, där kan Anton gräva och bygga vid strandkanten, mamma, pappa och morbror kan snorkla och lata sig. Vi får se hur länge vi står ut :)

Uppkopplingarna är inte helt enkla och bra i detta land, så det blev lite försenat men det kommer snart en ny post.

Vi hörs!

Kommentera? (2) Allmänt
 

Första advent - familjen myser

Söndag 29 november 20:16:25 Postad av:  Anna

Som ni alla har märkt så skriver vi i nuläget inte så ofta. Vi försöker uppdatera bloggen ca 1 gång per månad. När vi startade bloggen var vårt liv fyllt av sjukhus besök och vi hade ett större behov av att "skriva av oss". Nu har vi en mer harmonisk tillvaro med två barn plus att det inte händer så jätte mycket "spännande saker" i vårt liv.

För att inte någon syskonrivalitet ska starta tidigt i livet kommer vi att döpa om bloggen till Anton & Alice blogg. Framöver kommer vi att fokusera på positiva framsteg som båda våra barn gör. Vi hoppas att detta är ok för alla våra läsare :-))

Första advent är nu över och vi har haft en mysig dag. Anton har åkt karusell med Axel och de fick även hälsa på Nicke Nyfiken. Efter det blev det fika hemma hos oss och det var full rulle med pingis i hallen och brandövning med "vattenslang". Fantasin är det helt klart inte något fel på hos dessa två fyraåringar!

Den senaste månaden har varit både lugn och intensiv. Att bli tvåbarns familj är enormt roligt men också mycket jobb och framförallt mindre sömn än vi är vana vid. Vi har även hunnit med att vara lite sociala och det känns underbart. Förra helgen hade vi besök av "Kristianstads maffian". 5 vuxna och 5 barn startade söndagen med bad på Högevallsbadet sedan serverade jag lasagne till ett hungrigt badgäng. Det blev en riktigt lyckad dag och nu känner jag att vi sakta men säkert återgår till ett någorlunda socialt liv!!  

Utöver det har vi klarat oss ifrån feber och andra tråkiga virus, ja förutom Martin. Han har varit riktigt förkyld den senaste veckan och det har varit jobbigt för honom. Vi vet ju alla hur tufft det är att vara man och vara krasslig, hihihi!!

Tänk om 1 månad är det nyårsafton och sen är det 2010, ja ett nytt år och massor av nya möjligheter. Men nu ska jag bara sätta mig i soffan och mysa med min man!!

 

Kommentera? (0) Allmänt
 

Första vaccineringen gjord - det blev ett vuxen plåster!

Tisdag 13 oktober 21:28:44 Postad av:  Anna
Idag har Anton fått sin första dos av det omtalade vaccinet. Han var jätte duktig och allt gick mycket smidigt. Det var mycket bra upplagt på sjukhuset så kl 10 var Anton vaccinerad och klar och en leopard rikare. Alla barn som vaccinerade fick ett gosedjur och Anton valde leoparden.....

Familjen Quist börjar få lite rutiner med vår lilla bebis i familjen. Ja, vi ska nog bara skriva lite rutiner för det kan skifta från dag till dag. Vi har ialla fall varit fyra i familjen i sex veckor nu och den "värsta" chocken har lagt sig.....

I helgen var hela familjen i Blentarp och njöt av en mysig lördagskväll med Gunilla. Farfar var ute och krigade så han fick vi bara nöjet att träffa en liten stund precis innan läggdags. På söndags förmiddagen sorterade Martin och jag lego. Martin och hans bror har enormt mycket lego från 70-talet så vi har bara börjat jobbet med att strukturera upp vad som egentligen finns i den enorma lådan!! Anton fick lite nya bitar som han fick ta med sig till Lund så han har mycket nöjd. Nu kan han bygga större hus och fler bilar tillsammans med pappa. Ja, just nu är det mycket lego byggande hemma hos oss.

Här kommer en bild från igår morse. Alice väcker Anton och båda våra underbara barn  myser i sängen!!

Kommentera? (2) övrigt
 

"Min lillasyster heter Alice"

Onsdag 16 september 09:09:28 Postad av:  Anna

Ja, nu har hon äntligen "fått" ett namn. Antons lillasyster ska heta Alice Matilda Quist. Anton berättar gärna för alla att hans lillasyster heter Alice. Förutom det har han nu även insett att hon skriker ibland och att hon kräker ganska ofta.

På bilden ser ni en glad storebror och en liten lillasyster!! Förutom det finns Antons kossa med och Alice lejon. Lejonet har hon fått av Anton. Pappa och Anton hade bestämt att när lillasyster kom ut skulle hon få ett lejon med speldosa (likadan som Antons kossa).

Nu har vi varit tvåbarnsföräldrar i över två veckor. Lugnet börjar lägga sig och Anton har börjat få tillbaka lite rutiner med lämning och hämtning på dagis.

Veckan när Alice kom till världen var en hektisk vecka för Anton. Han hade ett läkarbesök hos öronläkaren inbokat på tisdagen och ett besök inkl övernattning på avd 62 på torsdag-fredag för ett glukosbelastnings test under natten. Allt gick jätte bra och Anton var verkligen en duktig kille som klarade av läkarbesöken och diverse stick i fingrarna utan att protestera allt för mycket. När Martin och Anton var på sjukhuset hann de även med ett besök på lekterapin. Där fick han spika och hammra med riktiga verktyg, wow!!

Kommentera? (2) allmänt
 

Äntligen har lillasyster kommit

Tisdag 2 september 2009 11:34:15 Postad av:  Martin
Så kom hon då den efterlängtade lilla tjejen

Anna började få värkar redan kl 03 natten mot måndag. På morgonen åt vi frukost alla tre, Anna, Anton och jag, efter det så åkte Anton och jag till farmor & Agne. Det har varit planen från början att Anton skulle bo hos farmor & Agne när lillasyster ville ut ur mammas mage.
Det tog lite tid innan värkarna blev regelbundna, så vi åkte inte in till förlossningen förrän efter kl 18. Efter mycket bra och hårt arbete av Anna kom lilltjejen till världen kl 01.03 den 1 september 2009. Hon var 52 cm lång och vägde 3400 gr när hon föddes.

Alla är friska och glada men eftersom det kom totalt sju barn denna natt så var det fullt på patienthotellet ... Därför blev Anna & lilltjejen flyttade den mysiga avd 44 (hoppas ni förstår ironin i mysig). Tyvärr har sjukhuset också stängt för alla besök på kvinnokliniken pga misstanke/fruktan för svininfluensa - endast pappor får besöka, så Anton har inte träffat lillasyster och mamma förrän precis nu - då vi, Anton & jag, hämtade hem de två till lägenheten.

Nu myser familjen och bara tar det lugnt.
Vi hörs.

Kommentera? (19) Allmänt
 

Hur går det för Anton med utvecklingen?

24 augusti 2009 13:18:24 Postad av:  Anna

När vi börjada skriva på denna blogg var Anton enormt sjuk och hade svårigheter att röra hela kroppen. När man träffar Anton idag är det en helt ny kille med massor av självförtroende och den nedsatta rörelseförmågan är inte direkt synbar. Vi vet ändå om att grundsjukdomen gör att Anton kan få ett återfall plus att vi inte vet hur framtiden kommer att bli. I vår vardag arbetar vi därför (mer än vad vi nog ger sken av) med att utveckla Antons grundmotorik.

Sommaren har gett Anton extremt många bra tillfällen på att öva sig på att springa och klättra. Han börjar bli mer stabil och framförallt märker vi av att han orkar mer än någonsin. Vi kan gå kortare promenader tillsammans och hans pappa börjar se en potential i löparsteget. Inte för att han någonsin kommer att nå Jeremy Wariners (en av Martins favoriter) kapacitet men Martin får gärna studera och försöka utveckla Antons löparsteg till något lite extra. Vem vill inte att ens barn ska kunna göra maximalt för sina egna förutsättningar?

Grovmotoriskt utvecklas han jätte bra och för vår del är det bara till att hela tiden ge honom lite utmaning i vardagen utan att trötta ut honom. Utöver det så har Anton blivit en stor kille och sköter toalettbesöken bra och han börjar klä på sig lite smått själv.

I höst ska vi fokusera lite extra på talet. Logopeden på habiliteringen har träffat Anton i våras och hon var imponerad av Antons ordförråd men han behöver öva på uttalet på vissa ord. Vi ska därför lägga fokus på att hjälpa Anton med munmotoriken. Vissa bokstäver är svåra rent motoriskt och med en försening blir det lätt att man blir lite slarvig. Även vi föräldrar får tänka på vårt uttal och det är inte alltid helt fel!!

Totalt sätt kan man konstatera att Anton är en jätte glad 4-åring som har en stor livsglädje och enormt mycket vilja att lära sig mer i sin egen takt. Han blir sällan frustrerad utan istället gör han ett nytt försök eller provar på ett annorlunda sätt. Vem hade inte velat ha det tålamodet?

Kommentera? (2) Allmänt
 
| 1 / 11 | NästaSista
Anton

Anton Quist
Lund, 25 augusti 2005
Favoritleksaker: Bilar, traktorer och tåg.
Familj: Mamma Anna, Pappa Martin, Kossan och Raffraff.

Anton
Antons Blogg produceras, utvecklas och designas av Quist MediaDesign  •  tel: 0706117502  •  epost: info@qmd.se