antons sidhuvud

Hur går det för Anton med utvecklingen?

24 augusti 2009 13:18:24 Postad av:  Anna

När vi börjada skriva på denna blogg var Anton enormt sjuk och hade svårigheter att röra hela kroppen. När man träffar Anton idag är det en helt ny kille med massor av självförtroende och den nedsatta rörelseförmågan är inte direkt synbar. Vi vet ändå om att grundsjukdomen gör att Anton kan få ett återfall plus att vi inte vet hur framtiden kommer att bli. I vår vardag arbetar vi därför (mer än vad vi nog ger sken av) med att utveckla Antons grundmotorik.

Sommaren har gett Anton extremt många bra tillfällen på att öva sig på att springa och klättra. Han börjar bli mer stabil och framförallt märker vi av att han orkar mer än någonsin. Vi kan gå kortare promenader tillsammans och hans pappa börjar se en potential i löparsteget. Inte för att han någonsin kommer att nå Jeremy Wariners (en av Martins favoriter) kapacitet men Martin får gärna studera och försöka utveckla Antons löparsteg till något lite extra. Vem vill inte att ens barn ska kunna göra maximalt för sina egna förutsättningar?

Grovmotoriskt utvecklas han jätte bra och för vår del är det bara till att hela tiden ge honom lite utmaning i vardagen utan att trötta ut honom. Utöver det så har Anton blivit en stor kille och sköter toalettbesöken bra och han börjar klä på sig lite smått själv.

I höst ska vi fokusera lite extra på talet. Logopeden på habiliteringen har träffat Anton i våras och hon var imponerad av Antons ordförråd men han behöver öva på uttalet på vissa ord. Vi ska därför lägga fokus på att hjälpa Anton med munmotoriken. Vissa bokstäver är svåra rent motoriskt och med en försening blir det lätt att man blir lite slarvig. Även vi föräldrar får tänka på vårt uttal och det är inte alltid helt fel!!

Totalt sätt kan man konstatera att Anton är en jätte glad 4-åring som har en stor livsglädje och enormt mycket vilja att lära sig mer i sin egen takt. Han blir sällan frustrerad utan istället gör han ett nytt försök eller provar på ett annorlunda sätt. Vem hade inte velat ha det tålamodet?

  Allmänt
 
Kommentarer

Inlägg av: Cilla Tidpunkt: 2009-08-24 17:23:15
Hej på er!
Kul att läsa dagens inlägg. Vi väntar med spänning på besked om nästa lilla krabats ankomst...Håller tummarna för att Anton får ha morgondagen ifred!!! Stor kram till er så länge och en extra till Anton imorgon på födelsedagen!
Cilla, Mattias, Ebba o Ida

Inlägg av: cecilia Tidpunkt: 2009-08-28 23:07:31
underbar läsning!! :D

Skriv en kommentar
Namn:

E-postadress:

Kommentar:

OBS!  Skydd mot missbruk:

För skydda kommentering mot missbruk från spammotorer vill Anton att ni svarar på följande fråga och fyller i svaret i fältet nedan, innan ni trycker på knappen Skicka.

Vilken månad kommer efter augusti? :

Svar:

Anton

Anton Quist
Lund, 25 augusti 2005
Favoritleksaker: Bilar, traktorer och tåg.
Familj: Mamma Anna, Pappa Martin, Kossan och Raffraff.

Anton
Antons Blogg produceras, utvecklas och designas av Quist MediaDesign  •  tel: 0706117502  •  epost: info@qmd.se